Meniuri vegetariene, pentru un plus de sănătate.

Ideea din spatele unei alimentații vegetariene sau vegane este pe cât de simplă, pe atât de sănătoasă. Dorim să adăugăm în dieta zilnică, chiar și lângă mancarea gătită, cantități cât mai importante de origine vegetală, căreia nimeni nu îi poate contesta calitățile nutriționale concentrate.

Produsele vegetale au un PH mai ridicat, sunt alcaline și contribuie la reducerea acidității excesive dată de stres sau diverse boli.

Meniurile raw food înseamnă alimentația vegană fără foc, pe când meniurile vegane înseamnă ingredientele de origine vegetală, fără cele de origine animală. Alimentele de bază sunt: legumele, germenii și vlăstarii, semințele și nucile, fructele naturale, alge marine etc.

Toate aceste ingrediente se pot combina corect din punct de vedere nutrițional și pe gusturile gurmanzilor. Când vorbim despre meniuri vegetariene, nu ne referim doar la salate goale, alimentația vegetariană cuprinzând foarte multe rețete la care mulți nici nu au visat.

12

Vegetarian, vegan sau raw vegan?

Care este, de fapt, diferența între acești termeni?

Vegetarianismul este o dieta – limitandu-se la alimentatie. Vegetarieni consumă orice aliment de origine vegetală, însă nu includ în dieta lor nici un fel de sortiment de carne. Cei mai mulți, nu au nici o problemă în a consuma ouă sau lactate. Veganismul este un stil și o filosofie de viață în sine, care caută excluderea folosirii animalelor pentru mâncare, îmbrăcăminte sau orice alt scop, în timp ce adepții unei diete raw vegane consumă alimente vegetale neprelucrate și nepreparate termic. Dieta poate să includă: fructe și legume proaspete, semințe, nuci, cereale, și alge marine. Dieta este fundamentată de ideea potrivit căreia enzimele trecute prin foc se distrug sau se alterează.

Mai puțină grăsime, mai puțini carbohidrați, slabe șanse spre deloc de a deveni obez, enzime, vitamine, minerale, fibre etc. – alimentația vegană sau preponderent vegană conține nutrienți care ne vor ajuta să ne păstrăm corpul sănătos, tânăr și bine întreținut.