Ce vin preferi? Alb sau roșu?

bauturi

E o artă să alegi vinul potrivit fiecărui fel de mâncare. Și, e minunat să poti s-o faci când vrei să impresionezi persoana iubită și să luați o cină perfectă împreună.

Ai ales pate de foie gras, ştrudel cu măr crocant la cuptor sau îngheţată? Ei bine, atunci ai grijă să-i ceri ospătarului şi o sticlă de vin alb dulce. Atenţie: pentru îngheţată, vinul trebuie să fie foarte, foarte rece. Tot vinul alb, dar demisec, este potrivit dacă mănânci preparate din peşte ori friptură de pui sau de curcan (în acest ultim caz, poţi alege şi unul sec).
Salata de creveţi, homarul rece, păstrăvul afumat (gustările în general), pastele şi carnea de miel sunt mai savuroase dacă le “asortezi” cu vin alb, rămânând la alegerea ta dacă optezi pentru unul dulce, unul demisec sau unul sec.

Vinul roşu este indicat în caz că ai comandat antricot preparat la grătar, muşchi de vită, carne de raţă, vânat sau pastramă. Friptura de vită “alunecă” mai bine pe gât cu un vin roşu sec, iar cel demisec e alegerea perfectă lângă o friptură de curcan sau de porc. Pentru aceasta din urmă poţi comanda şi un vin rosé.