Acte necesare casatoriei in 2024

Casatoria este poate unul dintre cele mai speciale momente din viata unui cuplu, de aceea ne dorim sa venim in sprijinul vostru cu o lista de acte de care aveti nevoie in 2024, pentru oficierea casatoriei in mod legal in Cluj-Napoca.

  1. Declaratia de casatorie
  2. Documentele personale ale ambilor soti
    • Actul de identitate, in original (acesta trebuie sa fie in termen de valabilitate atat la depunerea declaratiei de casatorie cat si la incheierea casatoriei)
    • Certificatul de nastere, in original
  3. Certificatul medical prenuptial ( acestea sunt valabile 14 ziel de la data emiterii si trebuie sa cuprinda obligatoriu mentiunea expresa ca persoana se poate sau nu se poate casatori)
  4. Contract prenuptial – in cazul in care alegeti regimul matrimonial de separate a bunurilor. Acest act se incheie in fata notarului public si trebuie prezentat odata cu declaratia de casatorie
  5. Stare civila anterioara (doar daca este cazul)
    • Certificat de deces al fostului sot, in orginal sau copie tradusa si legalizata
    • Certificat de despartenie sau de divort (eliberat intre 1951-1960)
    • Certificatul de nastere sau de casatorie, cu mentiunea de desfacere a casatoriei
    • Sentinta de divort definitive si irevocabila
    • Certificat de divort

In cazul casatoriilor care urmeaza sa fie oficiate pe raza teritoriala a municipiului Cluj-Napoca, documentele se depun la sediul Directiei de Evidenta a persoanelor – Serviciul Stare Civila – Str Motilor nr. , cam.7, ghiseu 7. Rezervarea datei si a intervalului orar de oficierea a casatoriei se poate face online prin aplicatia Primariei Cluj-Napoca. Cererile tip se pot descarca de aici.

Pentru mai multe informatii legate de casatoriile de pe raza teritoriala a municipiului Cluj, puteti vizita site-ul Primariei Cluj-Napoca.