Câte aperitive servesc la evenimentul meu?

Preparate Exclusiv

Înainte de toate, trebuie să ții cont de următoarele criterii: durata evenimentului, numărul de persoane, tipul de eveniment (recepție, cocktail, party, conferință etc.), timpul dedicat servirii mesei (câte pauze ai, care e durata lor), ora de servire a mesei (dacă e în jurul prânzului, de exemplu, trebuie să te gândești că ai nevoie de o cantitate mai mare/persoană) și, evident, bugetul. Acestea fiind stabilite și ținând cont de experiența noastră, o medie de 10 aperitive / eveniment / persoană sunt suficiente (1 aperitiv = aprox. 25 gr).

Ține cont și de profilul invitaților tăi, precum și ce fel de băuturi vei servi. Pentru băuturi tari, ai nevoie de feluri de mâncare mai consistente și bogate în carbohidrați, pentru că potolesc foamea, creând o stare de sațietate. Servește câte 4-5 aperitive deodată, așezând pe bufet atât gustări sărate, cât și dulci, variate ca ingrediente și culori. Nu uita și de vegetarieni, s-ar putea să ai nevoie.

În concluzie, ca sa estimezi numărul final de porții, fă următorul calcul: adună cantitățile preparatelor folosite și împarte la numărul de invitați. Dacă rezultatul e mai mare de 250 – 300g / persoană, atunci poți să fii sigur că ai suficientă mâncare pentru evenimentul tău.

Ne-am inspirat din: experienta noastra 🙂 și www.goodfood.ro